Следвайте Гласове в ТелеграмОсвободеният като съветник на министъра на отбраната Тодор

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОсвободеният като съветник на министъра на отбраната Тодор
Коментари Харесай

Да, България заплаши с изключване Мустафа Емин заради скандала в Пирогов

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Освободеният като консултант на министъра на защитата Тодор Тагарев, Мустафа Емин получи наказване и от " Да, България ". Това оповестиха от партията на своя уебсайт след съвещание на контролната й комисия.

Наказанието на Емин е предизвестие за изключване, взето от втория път с гласовете на четирима от присъствалите седем души на съвещанието на комисията. При първото гласоподаване нито една от трите благоприятни условия за наказване (забележка, предизвестие за изключване, изключване) не събира нужното болшинство.

Аргументите за наказването на Мустафа Емин съгласно контролната комисия са, че нарушава в два аспекта устава на " Да, България ":

- партията да се стреми към институционално подсилване вместо политически произвол;

- уронване на престижа, като Емин е поддържал фокуса на вниманието към случая и това се е съчетало със " разногласия в обществените мрежи, почиващи на частична информация или догатки ".

От оповестената от " Да, България " извадка от протокола на съвещанието на контролната комисия оказва се, че от идването на Мустафа Емин и фамилията му в " Пирогов " (19.20 ч.) до обработването на раната на детето и освобождението му (22.54 ч.) минават над три часа, въпреки и фамилията да е ориентирано да чака пред звеното, където се поемат най-спешните случаи - шокова зала.

Преди детето на Емин лекарите са поели други три, едно от които е влезнало евентуално през вход, който не е забележим за към този момент някогашния консултант на министъра на защитата. Съответно, в партията считат, че е възможно в даден интервал от време Емин да е считал, че лекарите бездействат, вместо да се погрижат за детето му.

В протокола се показва, че от предоставените от " Пирогов " записи, диалози с управлението, (медийни) пояснения на Емин и личен състав на лечебното заведение оказва се, че непосредствено или индиректно е загатнал три пъти министъра на опазването на здравето.

Първият път е бил, когато му е обяснено, че има дефицит на личен състав и неврохирургът би трябвало да обслужи няколко отделения. " В този миг господин Мустафа Емин упорства, че щом проблемите се знаят, те би трябвало да бъдат адресирани с виновните лица, в случай че би трябвало, да приказват и с министъра ", се показва в протокола, като съгласно Емин става дума за " успеваемост и резултатност в опазването на здравето ".

После в диалог с доктор Емин се показва, че му е предложил, в случай че желае да се подобрят процесите, " да направи директна връзка с министъра чрез " до момента " си до Министерски съвет ". Лекарят дал отговор, че министърът (Христо Хинков) му е другар и в случай че желае, може да му се обади.

Намек за връзките си в изпълнителната власт Мустафа Емин прави и при напускането на болничното заведение, когато се оформят окончателните документи. Попитан за какво му трябват документите, някогашният консултант на министъра на защитата, " отвърнал с закачлив звук (според свидетелството му), че щял да ги даде на министъра ".

Инфо: " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР